De schipper

  • Slider-Joost-van-Riel

Joost van Riel

Joost, schipper en eigenaar van de White Cliffs, heeft een achtergrond als ambulanceverpleegkundige en hoofd ambulancedienst. Complexe situaties overzien, leiding geven aan een team en koen optreden zijn hem eigen. Naast Borboleta Sailing leidt hij zijn recruitment bedrijf "Borboleta JobAbroad" met kantoren in Porto en Lissabon.

Wonend en werkend op de White Cliffs zeilt hij jaarlijks de Noord-Atlantische oceaan rond: In de zomer biedt hij cruises aan langs de zuidkusten van Spanje en Portugal, in oktober/november een oceaanoversteek/cruise vanaf Portimão via Porto Santo en Madeira naar de Canarische Eilanden en eind november met de ARC Atlantic vanaf Las Palmas de Gran Canaria over de Atlantische Oceaan naar St. Lucia in de Caribbean. In de winter biedt hij cruises aan in de Caribbean langs de Windward en de Leeward Islands en op St. Maarten doet hij mee aan de Heineken Regatta; daarna biedt hij cruises aan rond de British Virgin Islands en de eilanden rond St. Maarten. Begin mei vanaf St. Martin via (Bermuda en) met een Azoren cruise terug naar Europa.

Voorheen heeft Joost gezeild vanuit Nederland op de Noordzee (oost-Engeland, Orckneys, Shetlands, Noorwegen), het Kanaal (noord-Frankrijk, zuid-Engeland, Kanaaleilanden), de Oostzee (rond Denemarken, oost-Zweden, noord Duitsland), Middellandse Zee tussen Italië en Gibraltar. Joost is lid van de Nederlandse Vereniging van Toerzeilers.

Voor meer informatie over Joost, zie zijn LinkedIn-profiel.

testimonials

Onze visie

Waarom koud en kil in Nederland de winter uitzitten? Maak een zeilzwerftocht met de Borboleta Sailing door de Carïbbean of doe mee aan de Heineken Regatta of de BVI Regatta. Alle dagen 30 graden lucht- en watertempereatuur.

more