Gastenboek

  • gastenboekbericht-1

Wat onze gasten van ons vinden

Welkom in het gastenboek van ‘Borbela Sailing’. Hieronder vindt u reacties van eerdere gasten. Wij nodigen u uit om uw ervaringen met ons en de bezoekers van deze website te delen.

Bij voorbaat dank!

 

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 18.232.53.231 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
5 berichten.
Rita Blijdorp uit Rotterdam schreef op 1 maart 2018 om 17:21:
Voor de 4e keer al was het dat ik met de White Cliffs ben meegegaan in januari/februari dit jaar. Rond St. Maarten De 1e keer in 2016 het rondje St. Maarten, St. Barth, St. Kits, Nevis St. Eustatius, Saba en weer terug naar St. Maarten. Het was een fantastische vakantie. Helaas was er (zeer ongebruikelijk) niet zo veel wind maar dat gaf weer andere mogelijkheden zoals verkenning van de eilanden zelf inclusief het schudden van handen met de president van Nevis en het bijwonen van de Eilandsraad van St. Eustatius en snorkelen op plaatsen waar je anders nooit kunt komen, de Cow Rocks. Dat was een paradijs onder water. Algarve - Portugal In september dat jaar weer mee langs de prachtige kust van Portugal, de Algarve en Spanje. Een heel andere reis maar ook weer een geweldige ervaring om bijna iedere avond een ander pittoresk dorpje of stadje en een restaurantje met een fado-zangeres te bezoeken. Het was puur genieten. Azoren In 2017 werd ik verlokt tot een zeiltocht in de Azoren. Het weer is daar niet zo permanent mooi als in de Cariben maar voor het zeilen maakt dat niets uit. Ik had nooit kunnen vermoeden dat die eilanden zo prachtig en interessant zijn. De eilanden staan vol met blauwe hortensia’s en agapantussen. Deze eilandengroep is ook een soort van kruispunt voor de grotere zeedieren. Het was een wonderlijke ervaring om een keer om ons heen overal spuitende wasvissen te zien (wel op een afstand) en 1 keer een walvis op een meter of 8 naast de boot. Voor mij was het hoogtepunt een bezoek aan een vulkaan die in de oceaan stond en waarin de krater een meertje was ontstaan waarin je kon zwemmen. Facinerend. Echter 14 dagen zijn te kort om alles te zien. Daarom spijtig dat er geen tijd meer was om het stierenlopen op Terceira en het duiken bij de manta’s vanaf Pico te beleven. Daarom moet ik nog eens terug. Windward Islands - Cariben Dit jaar de Windward eilanden. Dit was ECHT Caribisch met palmboomstranden, blauwe zee en baaien, de boot vastleggen aan een palmboom, bootjes naar je toe met verse vruchten, vis en kralen. En het zeilen…..TOP, TOP, TOP. Nog nooit zo geweldig gezeild: 10+. Mijn andere hobby kwam daardoor een beetje in het gedrang want met veel wind is het dikwijls minder prettig snorkelen door opwaaiend zand onder water. Toch heb ik prachtig waaier- en pijpkoraal gezien waarvan bijgaand een foto. Ik wil daarom beslist nog eens een keer naar de Tobago Cays om naar de haaien te gaan en de roggen te bewonderen. 14 dagen zonder telefoon, internet, radio en TV en alleen maar mooie baaien. Zat ik er maar weer….. Ik ben weer aan het sparen. Joost was er niet een one-way tocht waarbij je ook de Tobago Cays nog eens aandoet? Het waren 4 vakanties die totaal van elkaar verschilden maar waar ik ontzettend veel gezien en beleefd heb. Grandioos!
Helene uit Landsmeer schreef op 29 mei 2017 om 17:48:
Wij hadden een fantastische zeilvakantie in Caribbean. Martinique, St. Lucia, St. Vincent & Grenadines. Heerlijk gezeild, met schipper Joost op de Whitecliffs. Samen met schildpadden en roggen gesnorkeld en zelfs de verpleegsterhaai gezien. Canopy tour gemaakt op St. Lucia, de Gros Piton beklommen, 2 keer samen met Tino en Arjen gedoken. Super lekker gegeten en veel te veel rum punch gedronken…. Maar dat hoort erbij! Het was fantastisch om dit mooi gebied aan Tino, Isabel en Arjen te laten zien. Een TOP vakantie!
Cees Groot uit Alkmaar schreef op 28 april 2017 om 15:24:
Samen met nog twee bevriende stellen en schipper Joost op de White Cliffs van Martinique via Dominica, Iles des Saints, Guadeloupe, Montserrat, Nevis, St Kitts en Statia naar Sint Maarten gevaren. Hoewel de wind af en toe wat harder had mogen waaien, was het een onvergetelijke ervaring met mooi weer en iedere keer weer een heel ander eiland om aan te doen. Wat alle eilanden gemeen hadden was een vriendelijke bevolking en een heldere zee!
Netty schreef op 12 april 2017 om 21:24:
Voor de tweede keer heerlijk met de White Cliffs meegeweest in de Caribbean! Wat een heerlijk zeilgebied en sprookjesachtige omgeving! Echte aanrader om de winterse kou in Nederland te verruilen in december/januari! Groet, Netty
margriet koldijk uit amsterdam schreef op 11 april 2017 om 08:59:
De laatste week van januari 2017 hebben we met Joost en Liesbeth gezeild in de Grenadines. Het was een geweldige ervaring. Het gebied is natuurlijk schitterend en omdat we mooi weer hadden hebben we daar volop van kunnen genieten. Schipper Joost is erg flexibel en alle ideeën die we hadden over de route werden waar mogelijk ingepast. Wij zijn geen lange afstand zeilers: een paar uren varen per dag om vervolgens weer één of twee nieuwe eilanden te verkennen vinden we het leukst. Dat kan prima in dit gebied. We hebben van tevoren nog overwogen om een boot te huren en zelf te zeilen maar we zijn blij dat we met Joost en Liesbeth zijn gegaan. De havens zijn vaak omgeven door verraderlijke koraalriffen en het waait stevig dus de kennis van het gebied en ervaring van Joost kwamen goed van pas. Zeeziek zijn we niet geweest, maar we hebben wel 2 keer een pil genomen en in sommige baaien was de 'swell' nogal sterk en bleven we daarom liever aan dek. Dank Joost en Liesbeth: de week aan boord van de White Cliffs voelde als een week op ontdekkingsreis door een mooi gebied samen met vrienden.

 

Plaatjes bij praatjes

Wilt u nog meer sfeer proeven? Een plaatje zegt u misschien nog meer dan een praatje. Bekijk hieronder onze fotoalbums.

 

Klik op de foto om deze te vergroten.

 

Onze Visie

Waarom koud en kil in Nederland de winter uitzitten? Maak een zeilzwerftocht met de Borboleta Sailing door de Carïbbean of doe mee aan de Heineken Regatta of de BVI Regatta. Alle dagen 30 graden lucht- en watertempereatuur.

more