Het zeilgebied – meezeilen het hele jaar door

 • header7
 • header6
 • header5

Borboleta Sailing organiseert schitterende zeilvakanties. Hieronder geven wij u graag een indruk van waar wij dit doen. Klik hier om de zeiltrajecten te zien die u kunt boeken.

2017

3 t/m 12 November: Canarische eilanden: nog 4 plaatsen vrij

Voor de zeezeiler of de avonturier die de lange oceaangolven wil beleven een oceaanreis vanaf Portimão naar de Canarische Eilanden met bezoek aan Graciosa, Lanzerote en Fuerteventura naar Las Palmas de Gran Canaria.

12 November - 18 December: ARC Atlantic: VOL

The world's most popular cruising rally from Gran Canaria to St. Lucia. Met ruim 200 zeiljachten de Atlantische oversteek onder de vlag van de ARC. De start is op 20 november; de week hieraan voorafgaand wordt besteed aan:

 • Yacht Familiarisation - Safety Drills - ARC Seminars
 •  Victualling Briefings - Resource management (battery charging, water and food)
 • Weather routing and Ocean navigation

En hieromheen natuurlijk een keur aan festiviteiten.

De oversteek van de Atlantische Oceaan beleven we wachtlopend, zeilend, vissend en iedere dag uitkijkend naar het happy hour.

De aankomst op St. Lucia is een waar feest met een warm welkom besprenkeld met muziek en rumpunch. Tot aan de prijsuitreiking nog een aantal dagen genieten van de Caraïbische cultuur, de mensen en natuurlijk de zon; het eiland verkennen of zwemmen en snorkelen in een mooie baai.

2018

22 December 2017 – tot 6 Mei 2018: 15-daagse Cruises in de Cariben

Vanwege de grote verwoestingen op de Leeward Islands & the British Virgin Islands door de orkanen Irma & Maria blijven wij met de White Cliffs dit jaar rond de Windward Islands tussen Martinique en Grenada. Wij bieden hier keuze uit 2 verschillende reizen.

Een keuze uit verschillende mogelijkheden, aangeboden als 15-daagse reizen, maar feitelijk is alles mogelijk qua op- en afstapplaats en duur.

 • Exploring the Windward Islands
  Droomreis vanaf Martinique naar de Grenadines: Wij zeilen vanaf Martinique naar St. Lucia, St. Vincent & De Grenadines met als hightlight de Tabago Cays  en terug naar Martinique. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te hiken, te zwemmen en te snorkelen.
 • One Way St. Lucia naar Grenada dan wel Grenada naar St. Lucia
 • Droomreis vanaf St. Lucia naar de Grenada: Wij zeilen vanaf St. Lucia naar St. Vincent & De Grenadines met als hightlight de Tabago Cays  en door naar Grenada, een wondermooi eiland. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te hiken, te zwemmen en te snorkelen.
 • Exploring the Leeward Islands. GEANNULEERD
  Zeilzwerftocht van Martinique naar St. Maarten waarbij we zeer van elkaar verschillende (voormalig) Engelse, Franse en Nederlandse eilanden aan kunnen doen (Martinique, Dominica, Les Saintes, Guadeloupe, (Antigua, Barbuda, St. Bathélemy,) St. Kitts & Nevis, St. Eustatius, Saba en St. Maarten)
 • Heineken Regatta. GEANNULEERD
  - Alleen de week van de regatta of gecombineerd met dagen voor- en/of achteraf.
  - Heineken Regatta – 1ste weekend in Maart
 • Rounding St. Maarten: mooi te combineren met de Heineken Regatta. GEANNULEERD
  Rondje St.Maarten met een bezoek aan Anguilla, St. Martin, St. Barthélemy, St. Kitts & Nevis, Saba, St. Eustatius.
 • Exploring the British Virgin Islands: mooi te combineren met de Heineken Regatta. GEANNULEERD
  Vanaf St. Maarten een dag of nacht zeilen naar de British Virgin Islands, dit prachtige gebied verkennen en een nacht terugzeilen naar St. Maarten.

8 Mei -17  Juni: Martinique naar Portugal

Een mooie oceaancrossing vanaf de Cariben naar Portimão in een aantal etappe's die ook afzonderlijk kunnen worden geboekt:

 • vanaf Martinique naar Bermuda
 • vanaf Bermuda naar de Azoren
 • vanaf de Azoren naar Portimão

30 juni t/m 28 oktober: 8-12-15 daagse Cruises langs de zuidkusten van Portugal & Spanje

Zeilzwerftochten langs ontzagwekkende rotsformaties waarbij mooie stadjes, baaien en strandjes worden aangedaan; highlights zijn het vestingstadje Lagos, de Alvor Lagune, het mooiste vissersdorp van Portugal Ferragudo met beschermd dorpsaanzicht, het eilandje Culatra met een bijzonder Portugees dorpje in een 8-daagse tocht; met het levendige Spaanse stadje Ayamonte in een 12-daagse tocht; voor de doorzetters is Sevilla over Rio Quadalquivir bereikbaar met een 15-daagse tocht; voor de echte zeezeilers gaan we met een 15-daagse tocht eerst in één rak naar Gibraltar om in etappes langs de Atlantische kust van zuid-Spanje en de Algarve terug te gaan naar Lagos.

Beschreven reizen zijn maar een voorbeeld; op- en afstapplaatsen kunnen worden aangepast alsmede de duur van de reis.

Plaatsen in de Algarve en zuid Spanje

testimonials

Onze Zomer visie

Waarom op één plek de vakantie genieten? Maak een zeilzwerftocht met de White Cliffs langs de kusten van de Algarve en zuid-Spanje; zon, zee & strand met een verkoelende zeebries en verrassende stadjes en dorpen.

Onze Winter visie

Waarom koud en kil in Nederland de winter uitzitten? Maak een zeilzwerftocht met de White Cliffs door de Cariben of doe mee aan de Heineken Regatta.

Alle dagen 30 graden lucht- en watertemperatuur.

more