Cariben Heineken Regatta

header7
Tochtbeschrijving:

Vooraf
Vliegen naar St. Maarten, dinsdag, vrijdag & zondag rechtstreeks vanaf Schiphol: www.klm.nl of met Air France via Parijs.

  • U zorgt zelf voor een goede reis- en annuleringsverzekering.
  • Nm = Nautical mijl = zeemijl = 1,852 km.
  • Iedere dag 30 graden lucht- en watertemperatuur.
  • Snorkelsets zijn uitgebreid aanwezig.

Dag 1 - zondag St. Maarten (in- en uitklaren)
Aankomst St. Maarten en met de taxi 2 km naar Simpson Bay Marina.
De bagage naar de boot, lunch en boodschappen doen.
Op St. Maarten kunnen wij heel goed en betaalbaar inkopen doen.

Dag 2 - maandag - 17Nm naar Anguilla (in- en uitklaren)
Wij zeilen naar Anguilla om het echte Caribbean gevoel te krijgen. Alvorens op anker te gaan in Road Bay, kunnen wij gaan snorkelen bij Sandy Island.

Dag 3 - dinsdag - 32Nm naar St. Barts (in- en uitklaren)
Een mooie zeiltocht langs de kust van Anguilla met een fraaie passage tussen twee eilanden en dan naar St. Barths. Wij ankeren bij Gustavia, het oord voor de rijke Fransen. Natuurlijk gaan wij de stad bezoeken om ons te vergapen aan de soms bizarre prijzen van kleding en kunstobjecten. Ik weet wel een terrasje waar veel zeilers komen vanwege de betaalbare prijzen.

Dag 4 – woensdag - 17Nm naar St. Maarten (inklaren)
Via Ile Fourchue, waar we even aan een mooring kunnen om te lunchen en te snorkelen, terug naar St. Maarten waar we voor 17:00 uur moeten zijn om de laatste brugopening te pakken. Wij gaan ankeren in de Simpson Bay Lagoon of aan de steiger bij Lagoonis Marina of Simpson Bay Marina.
Niet alweer hè………….. ja toch; alweer inklaren.

Dag 5 – donderdag
Vandaag blijven we op St. Maarten voor de registratie en om de boot weer op orde te brengen. Het feesten gaat nu echt beginnen.

Dag 6-7-8 – vrijdag, zaterdag en zondag - St. Maarten - http://www.heinekenregatta.com/
De regattadagen. Overdag een race in de Lottery Classe (Fun Classe); ’s avonds feest bij de Marina Bay in de buurt, aan de andere kant van de baai of in de hoofdstad St. Philipsburg.

Dag 9 – maandag St. Maarten (uitklaren)
Opruimen en koffers pakken en op tijd naar het vliegveld. Of nog mee zeilen naar de British Virgin Islands voor een wondermooie beleving van soms bizarre natuurverschijnselen, witte stranden, snorkelplekken en leuke terrasjes / restaurantjes.

Bekijk hieronder ons Vaarschema:

In het overzicht hieronder ziet u ons vaarschema voor de komende periode. De groen gemarkeerde mogelijkheden zijn nog vrij en door u te boeken. Wilt u eerst vrijblijvend meer informatie? Stuur dan even een berichtje naar info@borboleta-sailing.eu onder vermelding van het boekingsnummer.