East Caribbean Islands

windward-islands
Tochtbeschrijving:

Vooraf

Wij blijven vanwege ernstige orkaanschade op de Leeward Islands & the British Virgin Islands in 2018 zeilen rond de Windward Islands tussen Martinique en Grenada.

Er is keus tussen 3 reizen.

 1. Vanaf Martinique naar St. Vincent & The Grenadines en terug naar Martinique. De reis staat hieronder beschreven.
 2. Vanaf St. Lucia one way naar Grenada. De one ways staan onder het vaarschema beschreven.
 3. Vanaf Grenada one way naar St. Lucia.
 • Vliegen naar Martinique: www.klm.nl. Goede alternatieven: www.corsair.fr www.aircaraibes.com www.xl.com
 • Vliegen naar St. Lucia en terug vanaf Grenada en omgekeerd:Vluchten naar Grenada & St. Lucia
  Voor vluchten naar Grenada (St. George) zie: www.skyscanner.nl
  Deze vluchten zijn vaak via Miami of New York. Alternatief is om vanuit Londen naar Grenada te vliegen. En daarbij een losse vlucht van Amsterdam naar Londen te boeken. Retourtickets zijn, afhankelijk van seizoen en maatschappij, vanaf ca. € 750,- verkrijgbaar.
  Indien je reist met British Airways met een tussenstop op Londen-Gatwick, dan kunnen we je voor de overnachting het Gatwick Turret Guesthouse aanbevelen. www.gatwickturret.com Zij halen en brengen je naar het vliegveld met hun eigen shuttle service.Met Condor Air kun je op zaterdagen vliegen vanaf Frankfurt rechtstreeks naar Grenada of terug en op donderdagen rechtstreeks naar St. Lucia of terug . Met Lufthansa kun je een aansluitende vlucht boeken vanaf Amsterdam of Brussel of je gaat met de internationale trein.
  British Airways vliegt vanaf Londen-Gatwick naar Grenada.
 • U zorgt zelf voor een goede reis- en annuleringsverzekering.
 • Nm = Nautical mijl = zeemijl = 1,852 km.
 • Martinique Euro
 • St. Lucia, St. Vincent & the Grenadines and Grenada East Carribbean Dollar

Dit programma kenmerkt zich door langere etappe’s zuidwaarts naar Union Island en terug naar het noorden in kleinere etappe’s. Zuidwaarts zeilt op de (noord)oostelijke trade wind makkelijk en snel; de terugweg daarentegen hebben wij te maken met hoger aan de wind zeilen en wat meer zeegang; minder snel en mogelijk moeten we af en toe kruisen; kleinere etappe’s zijn dan aangenamer.

Dag 1 Martinique - Le Marin (in- en uitklaren)
Aankomst Martinique en met de taxi naar Marina Le Marin. Wij zien elkaar in bar Mango Bay. Na een lekkere cocktail of een koud biertje naar de boot. Jouw hut inrichten, nog iets drinken en wat te knabbelen en dan naar bed.

Dag 2 (4Nm - klein uur) Martinique - St. Anne
Na het ontbijt gaan we boodschappen doen voor de hele reis. Op Martinique kunnen wij heel goed en betaalbaar inkopen doen. Daarna varen we in een klein uur naar Ste. Anne, gooien het anker uit en gaan heerlijk zwemmen, de wal verkennen en (uit) eten. Aan boord nog een afzakkertje en naar bed want we moeten vroeg op.

Dag 3 (30Nm – 6 uur) St. Lucia - Marigot Bay (in- en uitklaren: SailClear)
Na een stevig ontbijt onze eerste oversteek naar Marigot Bay op St. Lucia. Onderweg maken we met elkaar de lunch klaar. Aangekomen in Marigot Bay gaan we op anker of we pakken een mooring in de buitenbaai. We kunnen ook in de Marina in de binnenbaai gaan liggen. De binnenbaai ligt midden tussen mangrove bossen. Er zullen direct lokale bootjes naar ons toekomen met groenten, fruit, sieraden en volkskunst. Er zijn dieverse restaurants waar je heerlijk (lokaal) kunt eten. In deze baai is de film Dr. Dolittle gemaakt. Happy hour bij Chateau Mygo (2 voor de prijs van 1).

Dag 4 (44Nm – 9 uur) St. Vincent - Cumberland Bay
Vandaag doen we de grootste oversteek naar Cumberland Bay op St. Vincent. Het is er erg diep zodat wij ankeren aan een palmboom. Cumberland Bay is een fraaie baai met goede restaurantjes.

Dag 5 (17Nm - 3,5 uur) Grenadines - Bequia (inklaren)
Wij zeilen naar Bequia, een fraai, maar druk eilandje. We gaan aan een mooring of op anker in de grote Admiralty Bay. We kunnen daar wat boodschappen doen, terrasjes bezoeken met altijd wel live music. Ook een mooie wandeling is mogelijk naar de beruchtste strandtent van het eiland.

Dag 6 (26Nm – 5 uur) Granadines - Tobago Cays
Een mooi vooruitzicht; vandaag komen wij op het mooiste plekje van de Grenadines: Tobago Cays.  We zeilen naar de Tabago Cays om te ankeren tussen het rif. Een wondermooi blauw, rifrijk gebied. We ankeren tussen het rif en je hebt het gevoel dat je midden op de oceaan ligt. In de Tobago Cays kun je heerlijk zwemmen, snorkelen met schildpadden, pijlstaartroggen en veel gekleurde vissen en wandelen met leguanen op een onbewoond eilandje. Bij Willy kunnen we een paar T-shirts met leuke teksten er op kopen en gelijk ons avondeten bestellen. We kunnen namelijk lobster (of kip) eten van de barbecue op het strand. Wijntje en een biertje mogen we dan zelf meenemen.

Dag 7 (5Nm - 1 uur) Grenadines - Tobago Cays & Union Island
We blijven overdag om te genieten van de rust en van het onderwaterleven; luieren, zwemmen en snorkelen. Eind van de middag gaan we naar Union Island. We gaan aan de steiger om water te tanken en om makkelijk naar het leuke dorpje te kunnen gaan om wat verse groente en fruit te kopen op het marktje en vers brood bij de bakker.

Dag 8 (16Nm – 3 uur) Grenada - Parasol Island & White Island
We zeilen via Parasol Island waar we aan boord lunchen naar White Island ten zuiden van Carriacou. Wij doen dit illegaal, omdat dit eiland bij Grenada hoort. Wij willen gewoon dit fantastisch mooie strand zien zonder alle bureaucratie.

Dag 9 (18Nm – 4 uur tot 6 uur met een kruisrak) Grenadines - Mayreau
Wij gaan in Mayreau in een mooie baai liggen met een strand waarop je zicht hebt op de Caribische zee en op de Atlantische Oceaan.

Dag 10 (18Nm – 4,5 uur tot 7,5 uur met een kruisrak) Grenadines - Mustique
Mustique is een privé eiland bewoond door wereldberoemde en steenrijke mensen. We mogen daar ankeren en aan wal gaan. Een bezoek aan Basil´s Bar is ´s avonds tijdens muziekuitvoeringen zeer de moeite waard. Er komen altijd wel wat bekende beroemdheden langs en je hebt kans dat Mig Jagger zomaar komt binnenvallen en mee gaat spelen. Met een taxi rijd je het eiland rond en je krijgt dan de niet al te kleine optrekjes te zien van de bewoners onder vermelding van wie daar woont. Als je op de kleintjes moet letten, kun je beter eten op de boot. Als we Grenada - Parasol Island & White Island overslaan, dan komen we hier een dag eerder. We kunnen dan voor hetzelfde ankergeld een extra dag blijven liggen.

Dag 11 (26Nm – 5 uur) St. Vincent - (via Blue Lagoon Marina) Wallilabou Bay (uitklaren: Blue Lagoon Marina)
Vandaag zeilen we van Mustique naar St. Vincent. We gaan aan de mooring in Wallilabou Bay. In deze baai is de film van de Pirates of the Carribbean opgenomen; enkele decorstukken staan er nog. Niet te laat naar bed omdat we de volgende dag heel vroeg op moeten.

Dag 12 (37Nm – 8 uur tot 12 uur met een kruisrak) St. Lucia - Les Pitons / Soufrière (in- en uitklaren; SailClear)
Vroeg opstaan want we moeten een lange tocht maken. Na een stevig ontbijt zetten we de zeilen om koers te zetten naar St. Lucia. Dit is een lange en lastige oversteek; golven en stroom tegen. Als het te gek wordt kunnen we de motor bijzetten en motorzeilend verder gaan. We gaan aan de mooring bij Les Pitons of bij Soufrière.

Dag 13 (18Nm – 4 uur tot 6 uur met een kruisrak) St. Lucia - Rodney Bay (belastingvrij diesel en benzine tanken)
Vandaag zeilen 18 Nm vanaf Les Pitons naar Rodney Bay. Wij kunnen hier op anker in de baai of de Marina in. Rodney Bay Marina is een zeer moderne marina met goede voorzieningen en diverse restaurants en winkeltjes. Gros Islet is een leuk dorpje vlakbij aan de kust, met goed lokaal eten en niet te toeristisch. Op vrijdagavond is daar een groots dorpsfeest. Avonturiers kunnen Pigeon Island beklimmen voor een fantastisch uitzicht en voor een (diner) stop bij het in het natuurpark gelegen restaurant.

Dag 14 (25Nm – 5 uur tot 8 uur met een kruisrak ) Martinique - Le Marin (inklaren)
Van Rodney Bay naar Marina Le Marin, zal iets moeilijker zijn dan de heenweg omdat het scherper aan de wind zeilen is, maar we hebben inmiddels zeebenen.
We gaan op anker. ‘s Avonds Happy Hour in de Mango Bar van 18.00 tot 19.00 uur, we kunnen daar ook nog wat eten of een ander restaurant op zoeken.

Dag 15 Martinique - Le Marin
Opruimen en koffers pakken, kijken wat er over of tekort is in de scheepskas en op tijd naar het vliegveld.

Bekijk hieronder ons Vaarschema:

In het overzicht hieronder ziet u ons vaarschema voor de komende periode. De groen gemarkeerde mogelijkheden zijn nog vrij en door u te boeken. Wilt u eerst vrijblijvend meer informatie? Stuur dan even een berichtje naar info@borboleta-sailing.eu onder vermelding van het boekingsnummer.